okt 252014
 

 

Hel

Stomtoevallig hoorde ik bij ‘Dit was het nieuws’ over ‘Helweek’, een methode voor het veranderen van je leven in zeven dagen. Ik hoorde het omdat ik tijdens het televisiekijken een spelletje op de tablet speelde. Volgens de Noor Erik Bertrand Larssen deed ik dat niet goed.

Dat wist ik zelf eigenlijk ook wel en dus sprokkelde ik op internet de belangrijkste principes voor een weekje hel bij elkaar en ging het proberen. Ik lapte alle tips voor een goede voorbereiding aan mijn laars en begon meteen.

Op maandag wandelde ik voor zeven uur al door het dorp. Een lange dag zonder televisie, spelletjes en social media volgde. Ik had gelukkig de hele ochtend een afspraak en ging ‘s avonds naar koor. Maar rond een uur of 17, wist ik echt niet wat ik mezelf aan moest. Ik had die middag al meer huisgehouden dan de hele week daarvoor, maar was blij dat ik nog een klusje tegenkwam. Er stonden al best veel lege flessen en potjes voor de glasbak. Jippie!

Op dag 2 kreeg ik weer mijn hele to-do lijstje gemakkelijk gedaan en pakte een klusje op waar ik al een tijdje tegenaan hikte. Ik wandelde dit keer anderhalf uur. De dag daarna fietste ik ‘s ochtends een rondje Hoogkerk-Haren-Stad. En ging winkelen met drie kinderen. Zelfs dat werd geen hel.

Volgens Erik Bertrand moest ik van donderdag op vrijdag helemaal niet slapen. Maar dat leek me nergens goed voor. Gezond eten, op tijd slapen, op tijd opstaan, geen zinloze afleiding en hard werken vond ik wel genoeg. Mijn hel, mijn regels… Hoewel ik de methode dus een beetje halfslachtig volgde heb ik er wel iets van geleerd. Er zitten veel meer uren in een dag als je ze besteed aan dingen die er echt toe doen! Niet in de hel, gewoon hier op aarde.

 

  •  oktober 25, 2014

Sorry, the comment form is closed at this time.