jan 232015
 

Opstartproblemen

Vrijdagochtend en het was niet makkelijk. We hebben de kinderen gisteravond mee laten kijken naar Wie is de mol en dus lagen ze te laat in bed. Het is het einde van de week en dus zijn we allemaal een beetje moe. Het is eindelijk weer eens steenkoud buiten en dat maakt opstaan en op de fiets stappen ook niet makkelijk.

Ik hoef de deur niet uit om aan het werk te gaan. Ik schrijf thuis. Maar het kost me meer moeite dan anders de laptop aan te zetten en aan het werk te gaan. Als ik koffie heb gezet en mezelf tot de orde heb geroepen blijkt de laptop ook wat opstartproblemen te hebben. De verbinding met internet komt niet tot stand.

Dat is nog eens een geweldig excuus om niet te kunnen werken zeg! Ik kan niks opzoeken, niks nakijken. Maar de mooiste boeken en verhalen werden geschreven voor er internet was op typemachines of zelfs met pen op papier. En er is niets mis met de typemachinefunctie van de laptop dus vooruit met de geit aan het werk.

Het verhaal dat ik gisteren schreef blijkt ook opstartproblemen te hebben. Ik knip de hele eerste alinea eruit en nu knal je als lezer meteen het verhaal binnen. Een goeie truc die ik ook vaak toepas als ik teksten van anderen nakijk.

Tot zover de opstartproblemen. Nu komt het aan op afronden. Ook niet makkelijk. Wanneer is een tekst klaar? Eigenlijk nooit. Je kunt blijven schaven en bewerken. Zeker met de techniek van tegenwoordig. En aangezien ik nog steeds ben afgesloten van de digitale buitenwereld kan ik het verhaal ook niet opsturen naar de jury van de schrijfwedstrijd.

Misschien lukt het vanmiddag wel. Dan ga ik nu eerst boodschappen doen. Op de fiets, die start altijd, ook bij deze temperaturen. Alleen jammer dat de versnelling vastgevroren staat in de hoogste stand.

  •  januari 23, 2015

Sorry, the comment form is closed at this time.