nov 012015
 

Boekengek

Ik ben echt gek op boeken en ik koop ze graag. Tijdens Nederland leest krijgen we zomaar gratis een mooi boek. Wat mij betreft precies wat we nodig hebben om het een beetje leuk te houden in november. Al die boeken zijn wel een sta-in-de-weg in huis. Als ik bij anderen thuis kom, denk ik vaak: wat is het hier ruim! En dan zie ik al snel hoe dat komt: geen boekenkasten.

Maar ik wil mijn boeken niet missen, ze staan en liggen overal in huis. Meestal lees ik er meerdere tegelijk. Een boven en één beneden, gewoon te lui om het te gaan halen. Of ik heb even geen zin meer in zware kost en begin daarnaast in een jeugdboek. Boeken in huis bieden ook altijd een mooi onderwerp voor gesprek. Andere boekengekken zien in jouw kast altijd wel een titel die ze kennen.

Als ik een echt mooi boek lees, word ik heel asociaal. Ik lees de hele dag en sluit me zo veel mogelijk af van anderen. De kinderen moeten zichzelf maar vermaken en manlief moet zelf nog koken als hij thuiskomt. Het kost me echt moeite zo’n boek weg te leggen om iets anders te gaan doen. De laatste bladzij van zo’n boek is altijd een opluchting en een verdrietig moment tegelijk. Het boek waar je een paar dagen helemaal in zat is uit. Er is weer tijd voor andere dingen. Je hebt meegeleefd met de personages en kon niet wachten tot je zou weten hoe het met ze afloopt. Nu weet je het eindelijk maar nu moet je dus afscheid van ze nemen. Dat kost moeite. Gelukkig zijn er nog meer mooie boeken te lezen.

En om een beetje ruimte in huis over te houden is boeken lenen bij de bibliotheek een uitkomst. Maar dat nieuwe gratis boek hou ik, ik vind wel een plekje.

  •  november 1, 2015

Sorry, the comment form is closed at this time.