nov 112015
 

Sint Maarten

De oudste geeft niks om snoep, maar vindt lampjes en liedjes zo gezellig. De jongste is een echte zoetekauw en laat zich graag op sleeptouw nemen door haar grote broer. Die wil daarom volgend jaar als hij niet meer op de basisschool zit best nog een jaartje met haar meelopen. Steeds hetzelfde liedje zingen vinden ze saai en omdat het Sint Maartenrepertoire beperkt is, bedenken ze ieder jaar onderweg nieuwe liedjes en variaties. Aan creativiteit geen gebrek. Continue reading »

  •  november 11, 2015
nov 022015
 

Mist

In deze tijd van het jaar ben ik niet op mijn best. Winterdepressie klinkt als een grap, maar is het allerminst. Met alle mogelijke middelen bestrijd ik deze kwaal. Lichttherapie, antidepressiva, gesprekken met een psycholoog, extra vitamine D, yoga, meditatie, meer slapen, iedere dag naar buiten, rust inbouwen, mensen blijven zien, dat zijn zo’n beetje de wapenen die ik in handen heb en ik gebruik ze in wisselende samenstellingen. Continue reading »

  •  november 2, 2015
nov 012015
 

Boekengek

Ik ben echt gek op boeken en ik koop ze graag. Tijdens Nederland leest krijgen we zomaar gratis een mooi boek. Wat mij betreft precies wat we nodig hebben om het een beetje leuk te houden in november. Al die boeken zijn wel een sta-in-de-weg in huis. Als ik bij anderen thuis kom, denk ik vaak: wat is het hier ruim! En dan zie ik al snel hoe dat komt: geen boekenkasten. Continue reading »

  •  november 1, 2015
apr 202015
 

Lente

Het is lente! Dat hadden jullie natuurlijk ook al gemerkt en wij zijn ook al weer enkele weken aan het wennen aan dit heugelijke feit, maar ik wil er toch even bij stilstaan. Stilstaan is namelijk wat er een beetje bij inschiet in deze tijd van het jaar. Continue reading »

  •  april 20, 2015

kat

feb 032015
 

Monster

Het schrijven wordt me momenteel onmogelijk gemaakt door een zwart monster op vier poten. Hij loert op een mogelijkheid om ongemerkt op tafel te springen. En ik heb hem zelf verpest. Continue reading »

  •  februari 3, 2015
jan 282015
 

Spiegel

Onze zoon heeft er altijd veel moeite mee als dingen anders lopen dan hij verwachtte. Als baby gedijde hij al beter bij een hele duidelijke structuur en raakte hij makkelijk van slag. Natuurlijk hou ik hem het liefst vrolijk en tevreden. Voorbereiden dus. Afspraken maken. Duidelijkheid en structuur bieden. Continue reading »

  •  januari 28, 2015
jan 232015
 

Opstartproblemen

Vrijdagochtend en het was niet makkelijk. We hebben de kinderen gisteravond mee laten kijken naar Wie is de mol en dus lagen ze te laat in bed. Het is het einde van de week en dus zijn we allemaal een beetje moe. Het is eindelijk weer eens steenkoud buiten en dat maakt opstaan en op de fiets stappen ook niet makkelijk. Continue reading »

  •  januari 23, 2015
jan 202015
 

Gaap

Ik kan tegenwoordig uitslapen. Nou ja, het kan natuurlijk bijna nooit, maar als het kan, lukt het ook. En dat is nieuw. Ik ben altijd wel even wakker op de normale opsta-tijd, maar ik doe zo snel mijn ogen weer dicht dat ik me dat later nauwelijks meer herinner. Continue reading »

  •  januari 20, 2015
jan 132015
 

Goed voornemen

Wat is dat toch met voornemens? Dat ze altijd meer beloven dan ze waarmaken? Dat je er in de tweede of derde week van januari alleen maar ongelukkige van bent geworden? Ik heb het al vaker gezegd, de timing rond oud en nieuw is totaal verkeerd. Hoe begrijpelijk ook, dit is gewoon niet de beste tijd om jezelf eens grondig aan te pakken. Het is nat, grijs, koud. Het kerst-eten ligt met korting in de winkel enz. Continue reading »

  •  januari 13, 2015
nov 142014
 

zwart-wit

Ik ben helemaal niet goed in discussiëren. Ik kan eigenlijk ieder onderwerp van alle kanten bekijken en me dus in de argumenten voor en tegen vinden. Ik kan ook helemaal niet tegen discussies. Als ik ze hoor sluit ik me af, als ik ze zie zap ik weg. Ik wil geen discussie. Ik wil het leuk houden.

Ik vind moslims die andere moslims vertellen dat geweld tegen andere geloven niet past in de Islam helden en zeer te prijzen. En het is daarom dat ik als witte Nederlander vind dat ik iets moet zeggen over zwarte Piet. Continue reading »

  •  november 14, 2014