jan 132015
 

Goed voornemen

Wat is dat toch met voornemens? Dat ze altijd meer beloven dan ze waarmaken? Dat je er in de tweede of derde week van januari alleen maar ongelukkige van bent geworden? Ik heb het al vaker gezegd, de timing rond oud en nieuw is totaal verkeerd. Hoe begrijpelijk ook, dit is gewoon niet de beste tijd om jezelf eens grondig aan te pakken. Het is nat, grijs, koud. Het kerst-eten ligt met korting in de winkel enz.

Maar het zit ook in de voornemens zelf. Concreet en haalbaar zijn de sleutelwoorden volgens de deskundigen. Mee eens, maar ik denk dat je meer bereikt als je je houding ten opzichte van jezelf verandert. Je moet een laagje dieper graven om verder te komen. Dat je voornemens hebt, betekent dat je jezelf niet goed genoeg vindt. En ja, je kunt altijd beter, meer, gezonder. Maar door vooral te letten op wat niet goed gaat, maak je het jezelf enorm moeilijk.

Natuurlijk moet je jezelf af en toe een enorme schop onder je kont geven. Maar alleen voor je eigen bestwil, uit liefde. Opbouwend, bemoedigend. Niet vanuit ‘niet goed genoeg’, maar vanuit: ‘topper, je kunt het!’ Moedig jezelf aan en vier je successen.

En bedenk wat voor jou echt belangrijk is. Dat je drie keer per week sport, dat je drie maten afvalt? Of dat je je lekker in je vel voelt. Bij iedere keuze die je maakt kun je je afvragen: ‘Wat zou ik mijn beste vriend adviseren?’ Ik heb me voorgenomen dit jaar een lieve moeder en vrouw te zijn. Ik weet dat ik het kan en ik beloon mezelf met complimenten en positieve gedachten. Op de weegschaal zie ik het verschil helaas nog niet, maar er is een flinke last van mijn schouders gevallen sinds ik besloten heb mezelf ok√© te vinden zoals ik ben.

  •  januari 13, 2015

Sorry, the comment form is closed at this time.